Kulturutfärd till Bosgård 18.7

Byarådets årliga kulturutfärd gjordes till Bosgård som driver ekologisk boskapsuppfödning. Med på den beställda bussen kom endast en handfull Emsalöbor, alla från Varlax!

Just vid avtaget till Ylike var vägen avstängd, en långtradare hade fällt sin last på vägen. Bussen fick ta en lång omväg upp till motorvägen, till Gammelby och via Tervik, Tjusterby, Jackarby mm. tillbaka till Ylike vägskäl och ner till Bosgård. Blev en lång sightseeing-tur genom den gamla östnyländska herrgårdstrakten i strålande sommarväder!

Den guidade turen på Bosgård var mycket intressant, den frigående boskapen föds upp helt självförsörjande, inget foder köps. Efter guidningen avnjöts lunch i den gamla huvudbyggnaden från 1800-talet. Kött på menyn, vad annars, och fantastiskt gott.