Tervetuloa Emäsalon kotisivuille!

Emäsalo on iso saari Porvoon saaristossa, toiseksi suurin suomenlahdella, aivan ulkomeren äärellä. Se on pohjois- eteläsuunnassa 15 km pitkä ja noin viisi kilometriä leveä leveimmästä kohdastaan. Emäsalossa on neljä maarekisterikylää, pohjoisesta lukien Emäsalon kylä, Orrby, Bengtsby ja Vaarlahti. Emäsalon kaakkoispuolella on vielä erillinen saari – Hakasalo, joka kuuluu Boen kylään. Tavallaan se on Emäsalon viides kylä ja se yhdessä Emäsalon kylien kanssa muodostaa Emäsalon kyläyhteisön.

Kotisivuja hallinnoi Emäsalon Kyläyhdistys ry. Kommentoi mieluusti sivuja ja sisältöä Hasselle tai Bebbelle. Kotisivut on osa SILMU-kylät portaalia (ent. Itä-Uudenmaan Kylät portaalia).

Emäsalolehti 2021 on julkaistu kesäkuussa 2021 ja jaettiin postilaatikoihin yhdessä Emäsalon Palvelukalenterin kanssa ja Emäsalon Kyläpuotiin. Entisten vuosien lehtijulkaisut kts Kylätoimintaa ja Emäsalolehti. Emäsalolehden 2021 linkki alla.

Emäsalolehti 2020

Emäsalolehti 2021

Koronakesän takia moni tapahtuma on jouduttu perumaan. Emäsalon Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin syyskuussa 2021. Lisää Kyläyhdistyksestä sivulla Kylätoimintaa/Kyläyhdistys.

Kokouksessa todettiin, että ELY-keskus odottamattomasti asensi syyskuussa 2021 uudet nopeuskyltit emäsalotielle. Asukaskokouksen 12.6 jälkeen Midgårdilla, jossa liikenneturvallisuusasioita käsiteltiin, Kyläyhdistys lähetti anomuksen kesäkuussa 2021 erilaisilla liikenneturvallisuuden toimenpiteillä. ELY-keskus näyttää tehneen omat nopeusrajoitusten suunnitelmat jo etukäteen kun niin äkkiä tuli uudet nopeuskyltit! Anottuja toimenpiteitä kuten keskiviiva Varlaxuddeniin asti ja tien näkörajoitusten korjaaminen eivät ole tehty.

Emäsalon Kyläyhdistyksen vuosikokous 2022 pidetään 1.6.2022 klo 18 Midgårdissa.

Kyläyhdistyksen yhteyshenkilöt:

Hasse Öhberg
puh: 0500 469 697
sähköposti: hans.ohberg(at)gmail.com

Bebbe Nyberg
puh: 0400 819 721
sähköposti: bebbe.nyberg(at)iki.fi