Tervetuloa Emäsalon kotisivuille!

Emäsalo on iso saari Porvoon saaristossa, toiseksi suurin suomenlahdella, aivan ulkomeren äärellä. Se on pohjois- eteläsuunnassa 15 km pitkä ja noin viisi kilometriä leveä leveimmästä kohdastaan. Emäsalossa on neljä maarekisterikylää, pohjoisesta lukien Emäsalon kylä, Orrby, Bengtsby ja Vaarlahti. Emäsalon kaakkoispuolella on vielä erillinen saari – Hakasalo, joka kuuluu Boen kylään. Tavallaan se on Emäsalon viides kylä ja se yhdessä Emäsalon kylien kanssa muodostaa Emäsalon kyläyhteisön.

Kotisivuja hallinnoi Emäsalon Kyläyhdistys ry. Kommentoi mieluusti sivuja ja sisältöä Hasselle tai Bebbelle. Kotisivut on osa SILMU-kylät portaalia (ent. Itä-Uudenmaan Kylät portaalia).

Emäsalolehti 2021 on julkaistu kesäkuussa 2021 ja jaettiin postilaatikoihin yhdessä Emäsalon Palvelukalenterin kanssa ja Emäsalon Kyläpuotiin. Entisten vuosien lehtijulkaisut kts Kylätoimintaa ja Emäsalolehti. Emäsalolehden 2021 linkki alla.

Emäsalolehti 2020

Emäsalolehti 2021

Koronakesän takia moni tapahtuma on jouduttu perumaan. Emäsalon Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin syyskuussa 2020. Lisää Kyläyhdistyksestä sivulla Kylätoimintaa/Kyläyhdistys.

Kokouksessa päätettiin perustaa työryhmä selvittämään sopivia toimenpiteitä äänihaittojen ja liikennevaarojen vähentämiseksi kun auto- ja moottoripyöräliikenne Varlaxuddenin ja Stornäsuddenin virkistysalueille on merkittävästi kasvanut koronapandemian takia. Lue lisää sivulla Ajankohtaista.

Emäsalon Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin 26.9.2021 klo 14 Midgård.

 

Kyläyhdistyksen yhteyshenkilöt:

Hasse Öhberg
puh: 0500 469 697
sähköposti: hans.ohberg(at)gmail.com

Bebbe Nyberg
puh: 0400 819 721
sähköposti: bebbe.nyberg(at)iki.fi