Kylätoimintaa

Emäsalossa on aktiivista kylätoimintaa. Seuratalo Midgård saaren keskellä on tapahtumien ja yksityisten kokoontumisten keskeinen paikka. Häiden vietto Midgårdissa on suosittua. Juhannussalon pystyttäminen vetää paljon katsojia jopa Emäsalon ulkopuolelta.

Toinen keskeinen paikka on Emäsalon Lähikauppa Bengstbyssä. Siellä on vilkasta erityisesti kesällä, kun vapaa-ajan asukkaat saapuvat. Monet saarella työskentelevät nauttivat kahvilan palveluista.

Kesällä pidetään kesätoria Bengtsbyn pallokentällä. Siellä myydään kalaa, leivonnaisia ja muita paikallisia tuotteita. Kesätorin yhteydessä pidetään muitakin tapahtumia. Pallokenttää käytetään mm. jalkapallo- ja petankkiturnauksiin. Talvella tehdään luistinrata, jos on riittävän kylmää.

Vuosien varrella erilaiset infrastruktuurihankkeet ovat saaneet väen toimimaan. Teiden nimet piti kääntää kun maalaiskunta liittyi Porvoon kaupunkiin. Näin monet huonosti tai väärin käännetyt nimet saatiin muutetuksi.

Osayleiskaava herätti monenlaisia tunteita ja kysymyksiä maanomistajien keskuudessa. Vesi- ja viemärihanke on aktivoinut asukkaita ehkä kaikkein eniten, sekä puolesta että vastaan. Viimeisin infrastruktuurihanke on valokaapeliverkon rakentaminen koko Emäsaloon, mikä tekee mahdolliseksi huippunopean laajakaistan asentamisen jokaiseen talouteen.